Το χτένι της σπάλας είναι ένα εξαιρετικό κομμάτι κρέατος που βρίσκεται δίπλα στην πλάτη του ζώου. Χαρακτηρίζεται από την υψηλή περιεκτικότητά του σε κολλαγόνο, κάτι που το καθιστά ιδανικό για μαγειρέματα όπως το κοκκινιστό, οι σούπες, το λεμονάτο και το ψητό φούρνου.
Η παρουσία του κολλαγόνου στο χτένι της σπάλας προσδίδει στο κρέας την απαραίτητη υγρασία και ζουμερότητα, ενώ παράλληλα προσφέρει μια μοναδική υφή και γεύση. Αυτό το κομμάτι κρέατος μαγειρεύεται αργά και απαλά, επιτρέποντας στο κολλαγόνο να λιώσει και να δώσει μια κρεμώδη υφή στο φαγητό.
Είτε το απολαμβάνετε σε ένα υπέροχα αρωματικό κοκκινιστό, είτε το προτιμάτε σε σούπες και λεμονάτα πιάτα, είτε το ψήνετε στο φούρνο για να απολαύσετε μια νοστιμότατη επιλογή, το χτένι θα σας προσφέρει μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.