ΤΡΑΝΣ ΜΟΣΧΟΥ

Το τρανς είναι ένα εσωτερικό κομμάτι του μηρού του μοσχαριού. Αυτό το κομμάτι κρέατος είναι αρκετά άπαχο και κάπως στεγνό, με ελάχιστη περιεκτικότητα σε λίπος.

Το τρανς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή εσκαλόπ, που είναι λεπτές φέτες κρέατος που συνήθως μαγειρεύονται σοτέ σε τηγάνι και αποτελούν μια νόστιμη επιλογή. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή σνίτσελ. Με την κατάλληλη επεξεργασία, το τρανς μπορεί να γίνει και ένα ευχάριστα λεμονάτο κομμάτι κρέατος.

Ωστόσο, δεν συνίσταται να μαγειρεύεται το τρανς ολόκληρο, καθώς κατά το κόψιμο μετά το μαγείρεμα, μπορεί να διαλυθεί και να δημιουργηθούν ίνες ή κλωστές, περιορίζοντας την απόλαυση του κρέατος. Είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιήσετε για εσκαλόπ ή σνίτσελ, ή να το μαγειρέψετε με τρόπους που δεν απαιτούν μεγάλο κομμάτι κρέατος, ώστε να αποφευχθεί το πρόβλημα των κλωστών.