Τα βοοειδή Black Angus προέρχονται από τη Σκωτία και συγκεκριμένα από το Aberdeen Angus. Αφού εξήχθησαν μερικές αγελάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναμίχθηκαν με Longhorns. Το Black Angus Ηνωμένων Πολιτειών είναι ιδιαίτερο για την υψηλή μαρμάρωσή του. Αυτό κάνει το βοδινό κρέας πιο τρυφερό και πιο νόστιμο.
Άπαχο αλλά γεμάτο γεύση, αυτό το βοδινό κρέας παρασκευάζεται συχνά χρησιμοποιώντας μόνο αλάτι και πιπέρι και ψήνεται στη σχάρα. Χάρη στον συνδυασμό της τρυφερότητας με τον γενναιόδωρο βαθμό μαρμάρωσης, είναι λείο και χυμώδες,
Οι σεφ λατρεύουν το tri-tip χάρη στην όμορφη μαρμάρωσή του, που πλημμυρίζει αυτό το κομμάτι με μια βαθιά, πλούσια, μοσχαρώδη γεύση και ένα ιδανικό πάντρεμα της μοσχαρίσιας έντασης με τον βουτυρώδη πλούτο.
Είναι πολύ λιγότερο δαπανηρό από μια κοπή Ribeye, ενώ κατά κάποιο τρόπο καταφέρνει να είναι εξίσου γευστικό. Πολλοί θεωρούν το tri-tip την πιο υποτιμημένη μπριζόλα από όλα και την καλύτερη αξία.