TRI-TIP BLACK ANGUS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Οι γκάουτσο των Pampas αποτελούν τεράστιο μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Αργεντινής και οι Αργεντινοί αγρότες διατηρούν σήμερα περίπου 50 εκατομμύρια βοοειδή, πάνω από τα μισά από τα οποία είναι το Aberdeen Angus.

Άπαχο αλλά γεμάτο γεύση, αυτό το βοδινό κρέας παρασκευάζεται συχνά χρησιμοποιώντας μόνο αλάτι και πιπέρι και ψήνεται στη σχάρα. Χάρη στον συνδυασμό της τρυφερότητας με τον γενναιόδωρο βαθμό μαρμάρωσης, είναι λείο και χυμώδες,

Οι σεφ λατρεύουν το tri-tip χάρη στην όμορφη μαρμάρωσή του, που πλημμυρίζει αυτό το κομμάτι με μια βαθιά, πλούσια, μοσχαρώδη γεύση και ένα ιδανικό πάντρεμα της μοσχαρίσιας έντασης με τον βουτυρώδη πλούτο.

Είναι πολύ λιγότερο δαπανηρό από μια κοπή Ribeye, ενώ κατά κάποιο τρόπο καταφέρνει να είναι εξίσου γευστικό. Πολλοί θεωρούν το tri-tip την πιο υποτιμημένη μπριζόλα από όλα και την καλύτερη αξία.