ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΜΟΣΧΟΥ

Το στρογγυλό είναι ένα μέρος του μπουτιού του μοσχαριού που μαγειρεύεται με παρόμοιους τρόπους με το κιλότο, αλλά με χαμηλότερη περιεκτικότητα λίπους.

Είναι γνωστό για την υψηλή του περιεκτικότητα σε κολλαγόνο, το οποίο βοηθά στο “δέσιμο” των σαλτσών και προσδίδει πλούσια γεύση και υφή στο πιάτο.

Το στρογγυλό είναι ένα εμφανίσιμο κομμάτι κρέατος που είναι ιδανικό για πολλούς τρόπους μαγειρέματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή λαχταριστών σνίτσελ, να ψηθεί στη σχάρα για να απολαύσετε έναν νόστιμο ψητό, ή να χρησιμοποιηθεί σε λεμονάτα πιάτα για να δώσει φρεσκάδα και αρώματα.

Λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε κολλαγόνο, το στρογγυλό συνίσταται για αργό μαγείρεμα, όπου οι γεύσεις και οι αρώματα έχουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία.