Το κότσι έχει ελαφριά λίπη και πλούσια γεύση, και συνήθως ψήνεται ή μαγειρεύεται για να απολαμβάνεται ζουμερό και νόστιμο. Χρησιμοποιείται σε ποικίλες συνταγές και είναι αγαπητό στην παγκόσμια κουζίνα.
Το χοιρινό κότσι είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο και δημοφιλές κομμάτι του χοίρου, που προέρχεται από το μέρος της πλάτης. Η χαρακτηριστική του κοκκινωπή εμφάνιση προέρχεται από την παρουσία μικρών οστών, που το κάνουν ιδανικό για ψήσιμο, ψιλοκομμένο, στη γάστρα ή σε βράσιμο.
Η πλούσια γεύση του προέρχεται από το μείγμα του λίπους και του κρέατος, που το καθιστά ζουμερό και ευωδιαστό. Χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες παγκοσμίως, όπως στην ασιατική, μεξικάνικη, μεσογειακή και αμερικάνικη κουζίνα, δίνοντας απολαυστική αίσθηση στα πιάτα. Το χοιρινό κότσι είναι ιδανικό για οικογενειακά γεύματα και εορταστικές συγκεντρώσεις, προσφέροντας μια απόλαυση γεύσης που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της κρεατοφαγίας.