Το κιλότο είναι τρυφερό κομμάτι κρέατος που βρίσκεται ανάμεσα στον τελευταίο σπόνδυλο της ράχης και το οστό της λεκάνης. Είναι ένα από τα πιο λιπαρά κομμάτια του μοσχαριού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές παρασκευές.
Το κιλότο είναι ιδανικό για μαγείρεμα σε όλα τα μαγειρευτά κατσαρόλας και μπορεί επίσης να ψηθεί στο φούρνο. Όταν κοπεί σε φέτες, μπορεί να ψηθεί στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Έχει την τρυφερή υφή και την έντονη γεύση που το καθιστούν ελκυστικό για διάφορες μαγειρικές προσεγγίσεις.
Ωστόσο, παρακαλώ να λάβετε υπόψη ότι η περιεκτικότητα σε λίπος ενδέχεται να είναι υψηλή στο κιλότο, οπότε είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τις προτιμήσεις σας και την ισορροπία της διατροφής σας.