ΚΕΜΠΑΠ

Το κρέας ψιλοκόβεται και μαρινάρεται σε μία μείξη μπαχαρικών, που του προσδίδει έντονη γεύση. Στη συνέχεια, ψήνεται σε σούβλα ή σχάρα μέχρι να γίνει χρυσοκαφτερό και τραγανό.

Το χοιρινό κεμπάπ είναι ένα δημοφιλές φαγητό που προέρχεται από την τουρκική κουζίνα και έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων. Αποτελείται από κομμάτια χοιρινού κρέατος που κοπτάρονται σε μικρά κυβάκια και ψήνονται σε σουβλάκια ή κεμπάπ. Η παρασκευή του χοιρινού κεμπάπ περιλαμβάνει μαρινάρισμα του κρέατος με μίγμα από λάδι, λεμόνι, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπέρι και μπαχαρικά, προκειμένου να αποκτήσει γεύση και να μαλακώσει πριν το ψήσιμο. Στη συνέχεια, τα κομμάτια κρέατος εναλλάσσονται με κομμάτια κρεμμυδιού ή πιπεριάς, δημιουργώντας έτσι τα κλασικά κεμπάπ.

Μετά το μαρινάρισμα, τα κεμπάπ ψήνονται γρήγορα σε σχάρα ή τηγάνι, για να γίνουν τραγανά έξω και να παραμείνουν ζουμερά μέσα. Συνήθως σερβίρονται σε πίτα μαζί με τζατζίκι, τομάτα, κρεμμύδι και πιπεριά, δημιουργώντας ένα γευστικό και αρωματικό σνακ ή κυρίως πιάτο. Το χοιρινό κεμπάπ είναι μια αγαπημένη επιλογή σε ταβέρνες, καφετέριες και φούρνους και αποτελεί ένα πολύ δημοφιλές φαγητό στην κουζίνα των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.