ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΟΣΧΟΥ (ΜΕ ΚΟΚΚΑΛΟ)

Η μπριζόλα είναι ένα μέρος της ράχης του ζώου που βρίσκεται μετά τις σπαλομπριζόλες, από τον 6ο μέχρι τον 12ο θωρακικό σπόνδυλο. Μπορεί να κοπεί σε φέτες με ή χωρίς κόκαλο και να ψηθεί στη σχάρα ή σε μαντεμένιο τηγάνι. Επιπλέον, μπορείτε να ζητήσετε ολόκληρο κομμάτι, ξεκοκαλισμένο ή όχι, για ψητό στο φούρνο.

Μια από τις κύριες επιλογές για την παρασκευή της μπριζόλας είναι να κοπεί σε φέτες, είτε με το κόκαλο είτε χωρίς αυτό. Αυτές οι φέτες κρέατος είναι ιδανικές για ψήσιμο στη σχάρα, προσφέροντας μια υπέροχη και γευστική καφέ κρούστα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαντεμένιο τηγάνι για να ψήσετε τις φέτες μπριζόλας, προσδίδοντας τους εξίσου ελκυστικούς καβούρδιστους χαρακτήρες.

Εκτός από τις φέτες, η μπριζόλα μπορεί επίσης να παρασκευαστεί ολόκληρη, είτε ξεκοκαλισμένη είτε μη, για ψήσιμο στο φούρνο. Αυτό το στυλ μαγειρέματος δημιουργεί μια απολαυστική και ζουμερή μπριζόλα, με ελαφρώς πιο απαλή υφή και εξαιρετική γεύση. Ο φούρνος επιτρέπει στη θερμότητα να διαδοθεί ομοιόμορφα μέσα στο κρέας, επιτυγχάνοντας έναν ιδανικό βαθμό ψησίματος.