ΜΑΥΡΟΣ ΧΟΙΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ

Απολαύστε το μοναδικό κομμάτι κρέατος μαύρου χοίρου, με έντονη γεύση και ζουμερότητα. Το κρέας μαύρου χοίρου προσφέρει μια απολαυστική γαστρονομική εμπειρία που θα σας απογειώσει.

Το κρεοπωλείο μας, προμηθεύεται προϊόντα Μαύρου Χοίρου από τo Κτήμα Πούλκα, το οποίο εκτρέφει μαύρο χοίρο ελευθέρας βοσκής.

Ο κόσμος σπανίως έχει εμπειρία με το μαύρο χοίρο, ένα ζώο που ξεχωρίζει για τη σημαντική διατροφική του αξία, ιδίως όσον αφορά το υψηλό ποσοστό λίπους του. Το κρέας του παρέχει πλούσιες πηγές σιδήρου, πρωτεΐνης, ιχνοστοιχείων και μετάλλων που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του οργανισμού.

Το κόκκινο κρέας του διακρίνεται για τον ελαφρώς υψηλότερο περιεκτικότερο σε λίπος χαρακτήρα του και την εξαιρετική του υγρασία, κατακτώντας θέση ανώτερη από τα γνωστά χοιρινά κρέατα. Το εν λόγω λίπος αναγνωρίζεται ως γευστικό πλεονέκτημα, με τον καθηγητή του Τομέα Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων του Α.Π.Θ., Ι. Αμβροσιάδη, να το συγκρίνει ευνοϊκά με το πολύτιμο λίπος του corned beef και με μια φέτα ακριβού jamón ή prosciutto.

Το λίπος αυτό αποτελεί πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων έως και 50%, όπως το α-λινολεϊκό οξύ. Έρευνες που διεξήχθησαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επικεντρωμένες στη φυλή του ελληνικού μαύρου χοίρου, αποκάλυψαν ότι το λίπος αυτών των ζώων περιέχει υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ενώ παρέχει επίσης υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και μειωμένη ποσότητα ενδομυϊκού λίπους σε σύγκριση με άλλα είδη κρέατος, καθιστώντας το ένα από τα πιο υγιεινά ζωικά λίπη.